Bea Landberg

En 26-årig tjej från Norrbotten, Piteå som älskar livet. Bor tillsammans med min son, född December -16. Trevlig läsning och glöm inte att lämna en kommentar innan ni går!

tisdag

8

april 2014

0

COMMENTS

Älska andra, men älska dig själv mer.

Written by , Posted in All posts, Life

Jag läste Dessies blogg för en liten stund sen, och usch vad ledsen jag blir. Ja, jag läser (nästan) alla storbloggar, och jag kan inte för allt i världen förstå hur de orkar stå ut med vad alla skriver och säger. Jag kommer aldrig förstå hur man kan vara så respektlös mot en annan människa, elak rakt igenom. Ikväll går andra avsnittet av Trolljägarna på tv, och då handlar det bland annat om Kissie. Hur ful man än tycker en människa är, hur mycket man än ogillar vad andra gör, så behöver man inte säga det. Man kan omöjligt älska allt och alla. Och hatar man någon så mycket att man gång på gång känner att man måste skriva kränkande saker, varför läser man då bloggen? Vad tänker folk med? Så avundsjuka (ja, till 99% är det det avundsjuka det handlar om) att de inte vet vart de ska ta vägen. Så missnöjda över sitt eget liv att de gör allt för att få andra att må dåligt. Jag har skrivit ett inlägg om avundsjuka tidigare, kan läsas HÄR. Sluta vara elaka och försök att glädjas med andra. Allt man gör och säger få man tre gånger igen.

På tal om utseenden så fick jag en fråga på ask för någon dag sedan. ”Har du komplex för din kropp?”. Jag antar att det är en vanlig fråga som ställs idag (?), oerhört tråkigt att det är något som man ens ska behöva fundera över, men samtidigt förståeligt. Allt handlar ju om hur man ser ut idag, vilken frisyr man har, hur man klär sig, hur man sminkar sig. Tjejer i tidningar bli sönderredigerade och hemma sitter unga tjejer och fantiserar. Drömmer om helt orealistiska kroppar.

Mitt svar på frågan var och är i alla fall nej. Jag har inte komplex över min kropp. Tvärtom faktiskt. Jag tycker att jag är hur snygg som helst. Jag känner inte en enda tjej som toppar mig. Jimmy är världens lyckligaste som har en sån vacker och underbar människa i sitt liv. Mycket av det jag känner kommer inifrån. Jag kan ärligt säga att jag är en bra människa. Jag respekterar mig själv fullt ut, har bra värdering och är oerhört snäll. Detta bidrar sen till hur jag ser och uppfattar mig själv i spegeln. Så mitt tips till er som har komplex över någonting, börja inte med att förändra ditt yttre. Hur du känner dig, det reflekteras utåt. Börja jobba med självförtroendet och självrespekten, så kommer resten sen.

Mitt andra tips är att man aldrig ska jämföra sig med andra, hur svårt det än är. Alla ser olika ut, så enkelt är det. Lär dig att älska det du har istället. Jag tycker att min stora näsa är personlig och fin. Jag tycker att mina sneda tänder är charmiga, och mina knubbiga fötter är hur söta som helst. Jag har snygg rumpa, läckra bröst, otroligt vackra ögon och jag bara älskar min ansiktsform. Tack mamma och pappa för det!

I vilket rum jag än går in vet jag att jag är vackrast av alla, bara för att jag är jag, och jag vill inte vara någon annan. Jag önskar verkligen, av hela mitt hjärta, att alla kunde känna så. Det är en befrielse, och ett sätt leva i lugn och tacksamhet. Det är klart att det kommer dagar som jag inte avgudar mig själv, absolut. Jag tycker inte att man ska pressa sig själv till att alltid vara 100% nöjd. Kommer det dagar när något negativt dyker upp i tankarna tänker jag oftast ”Jaha, idag är en sån dag, när jag inte känner mig snyggast i världen. Det var ju tråkigt.”, och sen hittar jag på något.

love-others-but-love-yourself-more-2200x800

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *