Bea Landberg

En 26-årig tjej från Norrbotten, Piteå som älskar livet. Bor tillsammans med min son, född December -16. Trevlig läsning och glöm inte att lämna en kommentar innan ni går!

fredag

24

januari 2014

4

COMMENTS

Bea tipsar – Egen ansiktsbehandling

Written by , Posted in All posts, Tips

Idag har jag en betydligt bättre hy än vad jag hade för några år sedan. Det går inte ens att jämföra. Men jag har en väldigt känslig hy trots allt, och på vintern blir jag ofta torr och någon finne kan dyka upp då och då. Brist på D-vitamin. Alla människor är väl vackrare på sommaren, inte sant.

Nu hade jag tänkt tipsa om en ansiktsbehandling (tre steg) som du enkelt kan göra på dig själv hemma. Ett bra sätt att veta exakt vad det är du smetar på din hud. Jag kan inte lova att detta fungerar på alla då ingen hy är den andra lik. Men ni som vill kan ju ge det ett försök!

  1. Börja med att koka upp vatten i en stor kastrull. Sätt dig sen med ansiktet över kastrullen och en handduk över huvudet i 10 minuter. Detta ångbad kommer att öppna din porer.
  2. Efter ångbadet ska du blanda ihop en egen peeling för att få bort eventuella döda hudceller från huden. Blanda 1/2 dl strösocker och 1 msk olivolja. Massera försiktigt in blandningen i cirkulerande rörelser, skölj sedan av med varmt vatten.

Nu är det dags för själva ansiktsmasken. Den här masken är bra för acne, finnar, pormaskar, torr hud. Bra för alla som inte har turen att ha en perfekt hy, helt enkelt. Det går även bra att använda masken på vissa punkter om man inte känner för att behandla hela ansiktet. Låt den verka i cirka 15 minuter. Detta är ingredienserna du behöver:

  • 2 msk honung. Honung är antibakteriellt och gör masken mer koncentrerad.
  • 1 tsk mald muskot. Detta är ett väldigt starkt antibakteriellt ämne.
  • 1 tsk mald kanel. Kanel är antiinflammatoriskt, tar bort rodnad, röda märken och svullnader.
  • 1/2 tsk bakpulver. Effektivt och ger snabba resultat. Blanda bakpulvret med 1 krm vatten innan du blandar det med de övriga ingredienserna.
  • 1/2 dl matlagningsyoghurt. Innehåller syror som lugnar och återfuktar huden. Blanda inte i allt på en gång. Känn efter så att masken inte blir för lös.

OBS! Har du acne ska du undvika att peela ansiktet, det kan förvärra acnen. Är du en person som har väldigt känslig hy ska du undvika att använda muskot och bakpulver i ditt ansikte, då detta är otroligt starka ämnen. Då är det kanske bättre att använda sig av en snällare ansiktsmask. Den här masken kan svida lite, men det betyder oftast att den fungerar. Känner du dock att det gör ont eller att det irriterar rekommenderar jag dig att skölja av masken direkt. Använd max en gång i veckan. Lycka till!

BeFunky_046.jpg

4 Comments

  1. Isa
    • bealan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *